Portalul ofera informatii complete despre cabinetele medicale ce oferta servicii complete de medicina muncii în conformitate cu legislația în vigoare - controale medicale la angajare, controale medicale periodice, obținerea fișei de aptitudine în vederea angajării,  reluarea muncii pentru toate categoriile de angajați, adeverințe medicale pentru concursuri, cursuri de specialitate, adeverințe de șomaj sau pentru dreptul de ședere a cetățenilor străini, examinări pentru permisele de port armă, siguranța circulației, eliberare fișa de aptitudine medicina muncii.

Comisia Europeană îi cere României să introducă taxe pentru autorizarea produselor biocide.

Comisia Europeană îi cere României să introducă taxe pentru autorizarea produselor biocide.

   Comisia Europeană (CE) i-a solicitat, joi, României să pună integral în aplicare normele Uniunii Europene (UE) prin stabilirea taxelor pentru prelucrarea cererilor privind produsele biocide, potrivit unui comunicat emis joi.

  „Comisia a decis să îi trimită României o scrisoare de punere în întârziere, prin care solicită adoptarea de taxe pentru prelucrarea cererilor, în conformitate cu normele UE privind produsele biocide [Regulamentul (UE) nr. 528/2012]”, menţionează comunicatul CE.

   Regulamentul citat prevede că statele membre percep taxe de la solicitanţi pentru serviciile pe care le prestează în temeiul regulamentului şi că statele membre trebuie să stabilească şi să publice cuantumul taxelor care trebuie plătite autorităţilor competente.

  „România nu a stabilit încă şi nu a publicat cuantumul taxelor care trebuie plătite autorităţilor sale naţionale pentru prelucrarea mai multor tipuri de cereri în temeiul Regulamentului privind produsele biocide. Prin urmare, România nu este în măsură să proceseze astfel de cereri. Acest lucru a dus la o întârziere în prelucrarea mai multor cereri pendinte pentru autorizarea la nivel naţional a produselor biocide. România are în prezent la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie”, precizează comunicatul CE.

   În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Sursa: MEDIAFAX.ro - 24.01.2019

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro