Portalul ofera informatii complete despre cabinetele medicale ce oferta servicii complete de medicina muncii în conformitate cu legislația în vigoare - controale medicale la angajare, controale medicale periodice, obținerea fișei de aptitudine în vederea angajării,  reluarea muncii pentru toate categoriile de angajați, adeverințe medicale pentru concursuri, cursuri de specialitate, adeverințe de șomaj sau pentru dreptul de ședere a cetățenilor străini, examinări pentru permisele de port armă, siguranța circulației, eliberare fișa de aptitudine medicina muncii.

STUDIU Ce riscă, din punct de vedere medical, angajații care muncesc prea mult

STUDIU Ce riscă, din punct de vedere medical, angajații care muncesc prea mult

Funcţionarii care lucrează cel puţin 11 ore pe zi se confruntă cu un risc de două ori mai mare de a suferi de depresie gravă, faţă de colegii lor care muncesc şapte ore pe zi, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie şi publicat în SUA.

Studiul apărut în ediţia online a revistei Plos One a avut la bază monitorizarea a 2.000 de funcţionari britanici, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani, care se bucurau de o bună stare de sănătate mintală la începutul cercetării. Participanţii au fost monitorizaţi, în medie, 5,8 ani, scrie Mediafax.

Cercetătorii au constatat că funcţionarii care lucrau cel puţin 11 ore pe zi îşi sporeau riscul de depresie clinică de 2,3 până la 2,5 ori, în comparaţie cu cei care respectau un program de şapte ore de muncă.

Această legătură între numărul de ore lucrate şi riscul de depresie nu a fost influenţată de alţi factori, precum stilul de viaţă - consumul de alcool, tutun, droguri - sau tensiunile de la locul de muncă, a subliniat Marianna Virtanen, de la Institutul finlandez de medicina muncii din cadrul University College din Londra, principala autoare a studiului.

Ea a mai precizat că nu a fost stabilită vreo legătură solidă între starea de depresie a funcţionarilor şi starea lor civilă.

Totuşi, cazurile de depresie gravă în rândul funcţionarilor care lucrau cel puţin 11 ore pe zi au reprezentat cu 3,1%, mai puţin decât reprezintă cazurile de depresie din întreaga populaţie - 5%. Proporţia scăzută în cazul funcţionarilor studiaţi s-ar putea explica prin aceea că erau persoane cu o bună stare de sănătate fizică şi mentală, ceea ce nu se aplică întregii populaţii.

sursa: realitatea.net

 

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro