Nume:
Cabinet Medicina Muncii Vulcan

Cabinet Medicina Muncii Vulcan
Medicina muncii

Medicina Muncii - specialitatea medicala care se ocupa cu examinarea aptitudinii pentru muncă la angajare, examinari periodice si reinsertie ocupationala. Control medical de adaptare, control periodic, control medical la reluarea muncii. Unitatile medicale specializate efectuează și recomandă analize de laborator, audiometrie, dosar medical inclusiv fișă de aptitudine, EKG (electrocardiograma), evaluări ale locului de muncă, examen coprobacteriologic, examen coproparazitologic, examen psihologic, fisa de aptitudine, PFV (probe functionale ventilatorii), probe vestibulare și de echilibru, radiografie pulmonara, VDRL (RPRC), viziotest etc.

Detalii

Serviciul de Medicina Muncii urmăreşte identificarea riscurilor profesionale şi testarea aptitudinii în muncă a angajaţilor, promovarea stării de sănătate a acestora, prevenţia îmbolnăvirilor legate de profesie, diagnosticul precoce al afecţiunilor profesionale şi al celor legate de profesie, scăderea absenteismului la muncă. 
Legea cere angajatorului sa asigure acest serviciu pentru angajati conf. HG 355/2007,cu modificarile urmatoare, iar prezenţa fisei de aptitudine la dosarul personal face obiectul controalelor ITM.

Listă servicii medicale:

Examen clinic general și întocmirea dosarului medical
Examen de medicina muncii și eliberarea fișei de aptitudini
Examen medical periodic
Examen pentru angajare

Efectuarea examenului medical are urmatoarele scopuri:
• confirmarea sau infirmarea la perioade de timp stabilite a aptitudinii in munca pentru profesia, functia si locul de munca ;
• depistarea aparitiei unor boli care constituie contraindicatii pentru activitatile si locurile de munca cu expunere la factori de risc profesional;
• diagnosticarea bolilor profesionale sau legate de profesie;
• depistarea bolilor care constituie risc pentru viata si sanatatea celorlalti lucratori la acelasi loc de munca;
• depistarea bolilor care constituie risc pentru securitatea unitatii, pentru calitatea produselor sau pentru populatia cu care lucratorul vine în contact prin natura activitatii sale.
Supravegherea medicala se realizeaza prin examinari clinice, teste psihologice, analize medicale si investigatii (EKG, visiotest, audiometrie sau spirometrie).

Servicii

© 2015 Copyright by cabinete-medicina-muncii.com